nieuws

Schoonmakers Novon halen diploma speciaal ontwikkelde opleiding

Geen categorie

Tien schoonmaakmedewerkers van Novon Schoonmaak hebben met succes de speciaal voor het bedrijf ontwikkelde opleiding afgerond. Onlangs kregen ze het diploma van de mbo-opleiding Assistent Schoonmaak (niveau 1). Bijzonder aan de Landstede-opleiding is dat de deelnemers naast schoonmaakvaardigheden ook ‘soft skills' leren. Docent Aranka Steenstra: "Novon wilde haar medewerkers graag beter opleiden en hen een […]

Tien schoonmaakmedewerkers van Novon Schoonmaak hebben met succes de speciaal voor het bedrijf ontwikkelde opleiding afgerond.

Onlangs kregen ze het diploma van de mbo-opleiding Assistent Schoonmaak (niveau 1). Bijzonder aan de Landstede-opleiding is dat de deelnemers naast schoonmaakvaardigheden ook ‘soft skills' leren. Docent Aranka Steenstra: "Novon wilde haar medewerkers graag beter opleiden en hen een opleiding bieden waarbij zowel schoonmaakvaardigheden als ‘soft skills' op het lesprogramma staan. Want ook vaardigheden als communiceren, omgaan met klachten, samenwerken en feedback geven en ontvangen zijn belangrijk op de werkvloer." De opleiding startte in september 2011 en bestond uit veertien bijeenkomsten, inclusief een praktijkexamen, en een taal- en rekentoets. Ook is tijdens gesprekken beoordeeld of de deelnemers voldoen aan de eisen van leren, loopbaan en burgerschap. Steenstra legt uit: "Deelnemers doen niet alleen werkgerelateerde vaardigheden op, ze worden ook opgeleid tot een burger die volop deelneemt aan de maatschappij." Met het diploma krijgen de medewerkers, die deels werkzaam zijn op de Landstede-locatie aan het Rechterland, officieel de functie van assistent-schoonmaker. De direct-leidinggevenden van de deelnemers hebben voorafgaand aan de start van de opleiding een korte training van Steenstra gekregen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels