nieuws

Stakende schoonmakers krijgen steun van Jort Kelder

Geen categorie

Stakende schoonmakers krijgen steun van mediaman Jort Kelder. Op de actiesite van FNV vertelt Kelder hoe belangrijk schoonmakers voor de samenleving zijn en dat hij ertegen is dat schoonmakers het putje van de arbeidsmarkt worden. Volgens Kelder gaat de nieuwe economie naar twee soorten arbeid: ambachtelijke arbeid en de hoogopgeleide mensen. "Daartussen zit een grijze […]

Stakende schoonmakers krijgen steun van mediaman Jort Kelder. Op de actiesite van FNV vertelt Kelder hoe belangrijk schoonmakers voor de samenleving zijn en dat hij ertegen is dat schoonmakers het putje van de arbeidsmarkt worden.

Volgens Kelder gaat de nieuwe economie naar twee soorten arbeid: ambachtelijke arbeid en de hoogopgeleide mensen. "Daartussen zit een grijze laag van middenmanagement", zegt Kelder. Volgens hem zorgt die laag "van exceldenkers" dat de schoonmakers het putje van de arbeidsmarkt worden. "En daar ben ik tegen", zegt Kelder. "Het gaat gewoon over respect". De schoonmakers zijn aan de twaalfde stakingsweek bezig. Volgens vakbond FNV een record, want sinds 1930 is niet meer zo lang achtereen gestaakt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels