nieuws

EW Facility Services, Hago en Asito winnen aanbesteding RUG

Geen categorie

De Europese aanbesteding van de schoonmaak bij de Rijksuniversiteit Universiteit Groningen waar veel over te doen was, is uiteindelijk gewonnen door EW Facility Services, Hago en Asito. RUG deed een openbare aanbesteding van 260.000 vierkante meter, maar besloot de opzet van de aanbesteding onder druk te wijzigen. Dat na een gesprek met de Code Commissie […]

De Europese aanbesteding van de schoonmaak bij de Rijksuniversiteit Universiteit Groningen waar veel over te doen was, is uiteindelijk gewonnen door EW Facility Services, Hago en Asito.

RUG deed een openbare aanbesteding van 260.000 vierkante meter, maar besloot de opzet van de aanbesteding onder druk te wijzigen. Dat na een gesprek met de Code Commissie Verantwoordelijk Marktgedrag. RUG was destijds van mening dat "het opgestelde aanbestedingsdocument niet in overeenstemming is met de huidige ontwikkelingen in de schoonmaakbranche." De RUG koos er toen voor om in een nieuwe aanbestedingsprocedure de kwalitatieve gunningscriteria beter in de aanbesteding tot uitdrukking te laten komen. Op 15 februari kwam de RUG met een herziene aanbesteding, met de economisch meest voordelige inschrijving als criterium. Opmerkelijk was dat het uurtarief op voorhand vaststond: 21,15 euro. Het scoremodel was volledig gebaseerd op kwalitatieve elementen. Denk aan toezichturen, een opleidingsplan, aansluiting bij het primaire proces, maatschappelijk verantwoord ondernemen, een implementatieplan, een klanttevredenheidsonderzoek en een vakantieplanning.

Klik hier voor het originele aanbestedingsdocument. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels