nieuws

HeartVille wint eerste Future of Health Award

Geen categorie

HeartVille is de winnaar van de eerste Future of Health Award. De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens TEDxMaastricht. Het doorbraakfonds van zorgverzekeraar CZ stelt 200.000,- euro beschikbaar om het innovatieve idee HeartVille tot een echte game te ontwikkelen. Van de vijf genomineerden kreeg HeartVille de meeste stemmen van het publiek en de vakjury samen. Volgens […]

HeartVille is de winnaar van de eerste Future of Health Award. De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens TEDxMaastricht. Het doorbraakfonds van zorgverzekeraar CZ stelt 200.000,- euro beschikbaar om het innovatieve idee HeartVille tot een echte game te ontwikkelen.

Van de vijf genomineerden kreeg HeartVille de meeste stemmen van het publiek en de vakjury samen. Volgens de jury, bestaande uit diverse experts binnen de gezondheidszorg en de gamewereld, heeft HeartVille alle ingrediënten in zich om een succes te worden.

"Het richt zich op het juiste probleem, maakt gebruik van een bewezen concept en is gebaseerd op bestaande methodologie. Het idee combineert lifestyle  en psychische gezondheid en kan worden uitgebreid naar een bredere groep."

HeartVille
Het computerspel HeartVille helpt patiënten met een ernstige psychiatrische stoornis om hun levensstijl aan te passen. De spelers worden uitgedaagd om het geruïneerde dorp HeartVille om te toveren tot een paradijs. Ze kunnen punten verdienen door omstandigheden in het echte leven te verbeteren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels