nieuws

Invoering van Geïntegreerde Digitale Ziekenhuis Informatie Systemen

Geen categorie

Dit congres gaat over de invoering van geïntegreerde digitale informatiesystemen in ziekenhuizen. De systemen worden vergeleken op functionaliteit, gebruiksgemak, effecten op kwaliteit van zorg, besparingen en implementeerbaarheid. Vele jaren lang gebruikten ziekenhuizen tientallen, op zichzelf staande software programma’s. Enkele jaren geleden kregen ziekenhuizen ambitie om al die losse software programma’s samen te voegen tot één Geïntegreerd Digitaal Ziekenhuis Informatie Systeem (GD-ZIS). Meer dan de helft van de Nederlandse ziekenhuizen kocht dat systeem in bij Chipsoft. Andere instellingen bouwden zelf hun systeem. Eén op de zes ziekenhuizen ging met iSOFT in zee. Weer anderen kochten het Amerikaanse EPIC in, waarmee Kaiser Permanente furore maakt. Op vrijdag 15 juni 2012 viert het UMC Utrecht het éénjarig van haar CS-EZIS met het verjaardagscongres met de titel “Invoering van Geïntegreerde Digitale Ziekenhuis Informatie Systemen". Niet alleen ervaringen van het UMC Utrecht komen aan bod maar ook die van collega-instellingen en van de Amerikaanse Cleveland Clinic. Deelnemers ontvangen het boek “Ziekenhuizen beter maken” over EPD implementatie in de praktijk. Wilt u ook van de partij zijn, kijk dan op onze website voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden.

Wanneer: 15-06-2012 en 15-06-2012
Waar: Educatorium Universiteit Utrecht
Kosten: 195
Organisatie: Julius Centrum, UMC Utrecht
Meer informatie:
http://www.juliusacademy.nl
i.p.kuurman@umcutrecht.nl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels