nieuws

Organisatiecultuur hindert Het Nieuwe Werken

Geen categorie

Bij een op de vier bedrijven hindert de organisatiecultuur het succesvol doorvoeren van Het Nieuwe Werken. Daarbij faciliteren werkgevers tijd- en plaatsonafhankelijk werken onvoldoende. Dat blijkt uit een facilitair tevredenheidsonderzoek van adviesbureau Integron.

Uit het rapport komt ook naar voren dat Het Nieuwe Werken nog lang niet overal wordt toegepast in Nederlandse organisaties. En waar dat wel gebeurt, is bijna een kwart (24 procent) van de werknemers ontevreden over de inrichting van hun flexibele werkomgeving. Volgens het adviesbureau blijft het creëren van een fijn werkklimaat een punt van zorg. Dan gaat het bijvoorbeeld om de hoeveelheid licht, warmte en luchtkwaliteit. Van de ondervraagde werknemers is 12 procent hier niet tevreden over.

Rapportcijfer omlaag
Het rapportcijfer voor het totaal van de facilitaire taken daalde van een 7,5 in 2011 naar een 7,3 in 2012. Op basis hiervan concludeert algemeen directeur Stephan van Gelder van Integron dat er nog voldoende verbeterpunten voor werkgevers zijn als het gaat om de facilitaire organisatie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels