nieuws

PIANOo en OSB organiseren marktontmoeting op Interclean

Geen categorie

PIANOo (het expertisecentrum over aanbesteden) en werkgeversorganisatie OSB houden op dinsdag 8 mei tijdens de vakbeurs ISSA/InterClean een zogeheten marktontmoeting. Onderwerp is 'goed inkopen, een schone zaak.' Deze marktontmoeting voor overheden en schoonmaakbedrijven gaat over het toepassen van de code verantwoordelijk marktgedrag. PIANOo en OSB presenteren tijdens de bijeenkomst de handreiking 'goed inkopen, een schone […]

PIANOo (het expertisecentrum over aanbesteden) en werkgeversorganisatie OSB houden op dinsdag 8 mei tijdens de vakbeurs ISSA/InterClean een zogeheten marktontmoeting. Onderwerp is 'goed inkopen, een schone zaak.'

Deze marktontmoeting voor overheden en schoonmaakbedrijven gaat over het toepassen van de code verantwoordelijk marktgedrag. PIANOo en OSB presenteren tijdens de bijeenkomst de handreiking 'goed inkopen, een schone zaak!'. Dat is een eindresultaat van de eerdere marktontmoetingen. Per fase van het inkoopproces worden tips gegeven om te sturen op meer kwaliteit, betrokkenheid en respect. De bijeenkomst wordt gehouden in zaal G106 van het Amsterdam RAI Convention Center. De inloop is vanaf 9.30 uur. De bijeenkomst wordt gehouden van 10.00 tot en met 12.00 uur. 

Programma

  • Peter Specker, categoriemanager schoonmaak voor de Rijksoverheid spreekt over de manier waarop de rijksoverheid de code in praktijk brengt. In hoeverre is de code toepasbaar in andere sectoren en bij andere overheden?
  • Jenny van den Boogaard, projectsecretaris duurzaam inkopen, heeft het over de toepassing van social return on investment bij de aanbesteding van schoonmaakdiensten
  • De paneldiscussie gaat over verantwoordelijk marktgedrag. Deelnemers zijn Siep Eilander (CPO Rijksoverheid), Annette Tielbeke (hoofd Inkoop en Logistiek, Universiteit van Amsterdam) en andere ondertekenaars van de code verantwoordelijk marktgedrag.
  • De handreiking ‘goed Inkopen, een schone zaak!' wordt overhandigd aan Kees Blokland, voorzitter van de codecommissie verantwoordelijk marktgedrag.

Aanmelden
Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Aanmelden voor de marktontmoeting kan hier op de website van PIANOo. Belangstellenden dienen zich nog apart te registreren voor de beurs op www.issainterclean.com

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels