nieuws

Raadslid klaagt over hygiëne ziekenhuis Oss

Geen categorie

Het Osse raadslid Behcet Sahin vindt dat de hygiëne in ziekenhuis Bernhoven in Oss ver onder de maat is. Dat meldt het Brabants Dagblad. Het raadslid zegt als patiënt te hebben meegemaakt dat er ongedierte rondkroop in zijn kamer en dat er niet of heel oppervlakkig werd schoongemaakt. Hij vermoedt dat hij daardoor een ontsteking […]

Het Osse raadslid Behcet Sahin vindt dat de hygiëne in ziekenhuis Bernhoven in Oss ver onder de maat is. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Het raadslid zegt als patiënt te hebben meegemaakt dat er ongedierte rondkroop in zijn kamer en dat er niet of heel oppervlakkig werd schoongemaakt. Hij vermoedt dat hij daardoor een ontsteking heeft opgelopen en dient in elk geval een klacht in bij Bernhoven. Hij beraadt zich daarnaast op politieke stappen. "Ik vind dat het mijn taak als raadslid is om de gebrekkige hygiëne aan de kaak te stellen", zegt het lid van de fractie van D66. Woordvoerster Stella van Emmerik zegt in het Brabants Dagblad dat de schoonmaak in het ziekenhuis voldoet aan alle landelijke normen. "Afdelingen worden eenmaal per dag schoongemaakt en bij een nieuwe patiënt worden bedden gereinigd. Het ziekenhuis is wel een oud gebouw. Hierdoor lijkt het voor het oog vaak niet schoon, maar het voldoet absoluut aan alle normen."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels