nieuws

5 exposanten: van stofzuigers tot modulaire wagens

Geen categorie

Tijdens de ISSA/Interclean laat Service Management meerdere Nederlandse exposanten of exposanten met een Nederlandse link aan het woord. Wat presenteren zij op de grootste schoonmaakbeurs ter wereld? Deze keer van Exive International tot en met Kerstar.  Exive InternationalStand: 301, hal 5Reeds decennia lang houdt Exive International zich bezig met de import en distributie van professionele […]

Tijdens de ISSA/Interclean laat Service Management meerdere Nederlandse exposanten of exposanten met een Nederlandse link aan het woord. Wat presenteren zij op de grootste schoonmaakbeurs ter wereld? Deze keer van Exive International tot en met Kerstar. 

Exive International
Stand: 301, hal 5
Reeds decennia lang houdt Exive International zich bezig met de import en distributie van professionele reinigingsmaterialen en machines. Distributie vindt uitsluitend plaats via de Europese groothandel. In het assortiment treffen klanten een verscheidenheid van materialen en ook eenschijfmachines, stof-, en waterzuigers aan. Nieuw in het assortiment is het Exive module wagen systeem. Met dit modulair op te bouwen systeem creëert de klant in een handomdraai werk-, verdeel-, of verzamelwagens (foto). Het assortiment is voor een belangrijk deel aanwezig op de stand. Dit assortiment is uit voorraad leverbaar. Belangstellenden kunnen het nieuwe assortimentoverzicht van 2012 ontvangen.

Go Cleaning
Stand: 09.126
Go Cleaning presenteert drie innovaties voor glazenwassers. Voor het eerst in de wereld, wordt de nieuwe Gardiner Xtreme gepresenteerd. Deze uiterst stijve telescoopsteel is volgens het bedrijf echt uniek. De 14 meter steel weegt slechts 2.350 gram. Er zijn ook stelen van 5,5, 7,7 en 10,3 meter. "Bijzonder is dat ze kunnen worden uitgebreid met extra extensies", aldus Go Cleaning. "U kunt bijvoorbeeld instappen met de 10 meter steel en deze later verlengen tot 14 meter en hoger." Ook nieuw is de de GrippaMax. Dit inbouwsysteem is volgens Go Cleaning crashproof. "Het is het veiligste systeem op de markt." Het wordt geleverd in 3 maten 450, 650 en 850 liter en kan worden uitgebreid met allerlei losse accessoires. Denk aan een extra slanghaspel, pompen, enzovoorts. Uit Amerika is overgewaaid het EZ-Pure Caddy filtersysteem. Dit draagbare systeem kan mee worden genomen op locatie. "Filters verwisselen is uiterst eenvoudig. U heeft nooit meer een schroevendraaier nodig." Het systeem kan tot 250 liter per minuut produceren.

HD Packaging
Stand: 535, hal 11
HD Packaging is al tientallen jaren specialist in kunststof flessen en potten met de daarbij behorende sluitingen en doseersystemen. Het bedrijf exposeert tijdens de ISSA/Interclean met het doseersysteem One2dose. "Ons bedrijf vormt de schakel tussen producenten van cosmetica, reinigingsproducten, food, farmacie en chemicaliën en haar diverse ISO-gecertificeerde fabrieken", aldus HD Packaging in een bericht. De onderneming laat verpakkingsoplossing voor verschillende typen producten zien. Van vloeibaar tot producten vaster van aard zoals poeders en granulaat… "Producten waarvan het belangrijk is deze exact te kunnen doseren." De oplossing bestaat uit een volumedrager (kunststoffles ) en een afsluiter (  twee componenten lichtgewicht dop ) en staat bekend onder de naam One2Dose. Onder- of overdoseren is met dit systeem volgens de leveranciers niet meer mogelijk. De verpakking kent twee standaardmaten: 1000ml- en 2000ml-flessen. Op de beursvloer worden nieuwe flesmodellen gepresenteerd.

Ivac á la Carte
Stand: 02.121
Ivac á la Carte is producent van professionele machines voor reiniging. Van oorsprong is Ivac een maker van stofzuigers en borstelstofzuigers. Inmiddels is veel geïnvesteerd om het programma te verbreden en zodoende kan het bedrijf een compleet pakket aanbieden aan de schoonmaak professional. Ivac zegt private label concepten voor iedereen bereikbaar te maken. Ook duurzaamheid en een lange levensduur van de machines zijn volgens het bedrijf belangrijk. De bestaande stofzuigers zijn allen verbeterd op het gebeid van energieconsumptie en geluidsreductie. De stofzuigers zijn allen verkrijgbaar in de E-save versie. Nieuw in het pakket is een volledige lijn éénschijfsmachines met sterke en stille  tandwiel aangedreven motoren. Het Ivac-concept voor duurzaamheid en eenvoud in onderhoud zijn ook hierin weer terug te vinden. De lijn bestaat uit een standaard, duo, high en ultra high speed. Op de beurs is ook meer nieuws te zien. Onder andere op het gebied van spot cleaning, droog tapijt reiniging, sproei extractie machines en diverse hulpmaterialen voor de schoonmaak.

Kerstar
Stand: 11.613
Kerstar is een Engels merk dat industriële stofzuigers en toebehoren produceert. De machines kenmerken zich volgens de leverancier door "hun kracht, de hoge filtratie, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid." Knol Cleaning Solutions is sinds 1995 importeur van dit merk in de Benelux. Kerstar levert een gamma aan professionele stofzuigers voor uiteenlopende, bijzondere toepassingen. Zo beschikt Kerstar over specialistische machines die geschikt zijn voor het zuigen van gevaarlijke stoffen, machines met HEPA-filter voor servicemonteurs, machines voor autoreiniging, H Atex-stofzuigers voor explosiegevaarlijke omgevingen, waterzuigers en KAV2 Atex-pistoolstofzuigers. Knol Cleaning Solutions de beschikbare originele onderdelen en accessoires. De meeste daarvan zijn in het magazijn op voorraad. "Wij investeren continu in onderzoek. Hoe kunnen we de machines nog beter maken? En: hoe kunnen we machines aanpassen aan specifieke behoeften of gebruiksomstandigheden?" Tijdens de ISSA/Interclean demonstreert het bedrijf verschillende machines, zoals de PVC2-stofzuiger met HEPA-filter voor servicemonteurs. Naast importeur van Kerstar is Knol Cleaning Solutions leverancier en producent van specialistische stoomreinigers, minder milieubelastende reinigingsproducten en anti-graffitiproducten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels