nieuws

ANBO: blij dat rollator uit basispakket gaat

Geen categorie

Seniorenvereniging ANBO is blij dat de rollator uit het basispakket van de zorgverzekering verdwijnt en dat er een eigen bijdrage van 25 procent komt voor hoortoestellen. Dat zei een woordvoerster woensdag naar aanleiding van het uitgelekte Lente-akkoord. ‘Wij vinden dit niet erg. Rollators en hoortoestellen maken de zorg erg duur. Als je ze uit het […]

Seniorenvereniging ANBO is blij dat de rollator uit het basispakket van de zorgverzekering verdwijnt en dat er een eigen bijdrage van 25 procent komt voor hoortoestellen. Dat zei een woordvoerster woensdag naar aanleiding van het uitgelekte Lente-akkoord.

‘Wij vinden dit niet erg. Rollators en hoortoestellen maken de zorg erg duur. Als je ze uit het basispakket haalt, hou je goede zorg over. Bovendien, we kopen ons hele leven mobiliteitsmiddelen zoals fietsen, dus waarom zou je een rollator krijgen', aldus een woordvoerster.

Wel baalt de bond dat de koopkracht voor mensen met een aanvullend pensioen boven 10.000 euro fors keldert. ‘Dat er bezuinigd moet worden, begrijpen wij ook. Maar we vinden dat de pijn eerlijk verdeeld moet worden. Als zij er inderdaad 1,25 procent meer aan koopkracht verliezen, is dat niet eerlijk', aldus de woordvoerster.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels