nieuws

CDA blij met contracteren eerste zzp’ers door zorgkantoor

Geen categorie

Het CDA is verheugd dat voor het eerst in de geschiedenis zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) kunnen worden gecontracteerd voor het leveren van AWBZ-zorg. Voorheen was dat alleen mogelijk voor AWBZ erkende zorginstellingen. Door deze mogelijkheid kunnen cliënten zelf hun zorgverlener kiezen, en houden zij meer hun eigen regie. CDA-kamerlid Sabine Uitslag pleitte al in 2010 […]

Het CDA is verheugd dat voor het eerst in de geschiedenis zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) kunnen worden gecontracteerd voor het leveren van AWBZ-zorg. Voorheen was dat alleen mogelijk voor AWBZ erkende zorginstellingen. Door deze mogelijkheid kunnen cliënten zelf hun zorgverlener kiezen, en houden zij meer hun eigen regie.

CDA-kamerlid Sabine Uitslag pleitte al in 2010 voor de mogelijkheid dat zzp'ers rechtstreeks gecontracteerd kunnen worden door het zorgkantoor. Een aangenomen motie van Pieter Omtzigt, Sabine Uitslag (CDA), VVD en GroenLinks riep de staatssecretaris vervolgens in juni 2011 op om hiervoor pilots op te starten. Het zorgkantoor van VGZ is hiermee eind 2011 aan de slag gegaan en dat bleek een succes.

Sabine Uitslag: ‘Het CDA heeft zich altijd ingezet voor meer eigen regie in de zorg. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat zzp'ers, die bij uitstek flexibele zorg op maat kunnen leveren, binnen zorg in natura, AWBZ zorg, ingezet kunnen worden. Deze pilot heeft laten zien dat het mogelijk is. Laten we hopen dat er op korte termijn meer zorgkantoren zullen volgen.'

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels