nieuws

Deel vakbonden achter cao thuis- en kraamzorg

Geen categorie

Vakbonden CNV Publieke Zaak, FBZ en NU'91 hebben dinsdag alsnog een akkoord bereikt met werkgeversorganisaties Actiz en BTN over een nieuwe cao in de verzorging, verpleging, thuis- en kraamzorg (VVT). De grootste bond Abvakabo FNV vindt de voorstellen onacceptabel en sloot zich niet bij de kleinere bonden aan, zo is dinsdag bekendgemaakt. Abvakabo, dat het […]

Vakbonden CNV Publieke Zaak, FBZ en NU'91 hebben dinsdag alsnog een akkoord bereikt met werkgeversorganisaties Actiz en BTN over een nieuwe cao in de verzorging, verpleging, thuis- en kraamzorg (VVT). De grootste bond Abvakabo FNV vindt de voorstellen onacceptabel en sloot zich niet bij de kleinere bonden aan, zo is dinsdag bekendgemaakt.

Abvakabo, dat het overgrote deel van de zorgsector vertegenwoordigt, gaat niet akkoord met het loonbod van de werkgevers van een stijging van 2,2 procent over 18 maanden en houdt nu een referendum onder alle medewerkers van de VVT. Abvakabo vindt dat zorgwerkgevers de problemen van de zorgsector weigeren te erkennen. De bond stelt dat door een te hoge werkdruk en een doorgeslagen flexibiliteit de kwaliteit van zorg en werk in de verpleeghuizen en thuiszorg onder druk staat.

Vorige week liep het overleg met de vakbonden nog stuk. Gezien de economische situatie, de sombere verwachtingen en de loonsverhogingen die in andere cao's zijn afgesproken, gingen de kleinere bonden alsnog akkoord met het loonbod van de werkgever van een stijging van 2,2 procent over 18 maanden. De nieuwe cao loopt tot 1 september 2013.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels