nieuws

ISSA/Interclean trekt 28.001 bezoekers

Geen categorie

De ISSA/Interclean, de grootste, internationale vakbeurs op het gebied van de schoonmaak in de RAI in Amsterdam, heeft van acht tot en met elf mei maar liefst 28.001 bezoekers getrokken. Dat vermeldde beursmanager Rob den Hertog in zijn slotstatement. Ter vergelijking: in 2010 trok de beurs 23.415 bezoekers. Ook het aantal exposanten steeg, van 651 […]

De ISSA/Interclean, de grootste, internationale vakbeurs op het gebied van de schoonmaak in de RAI in Amsterdam, heeft van acht tot en met elf mei maar liefst 28.001 bezoekers getrokken.

Dat vermeldde beursmanager Rob den Hertog in zijn slotstatement. Ter vergelijking: in 2010 trok de beurs 23.415 bezoekers. Ook het aantal exposanten steeg, van 651 in 2010 naar 669 in 2012. Den Hertog: "We zijn erg blij met deze record brekende getallen. Het is een steeds essentiëler evenement geworden voor de schoonmaakindustrie, waarmee we een nog internationaler en divers publiek trekken. Zeker ten opzichte van de vorige editie in 2010." Het waren volgens Den Hertog drukke vier dagen die exposanten een flink aantal leads opleverden.

Schoonmaakmarkt
Ook de Nederlandse schoonmaakmarkt op woensdag 9 mei, waar Service Management ook te vinden was, viel in de smaak. Dat was vooral rond het middaguur het geval toen veel Nederlandse gasten op de ISSA/Interclean op de markt in de Europafoyer hun lunch genoten. Daarnaast kon de afsluitende, gezellige borrel op bijval rekenen. Kritiek was er over de vindbaarheid van de markt. "We gaan samen met de exposanten de markt evalueren en kijken dan ook of we ermee doorgaan en wat we van deze editie kunnen leren", aldus Den Hertog. De schoonmaakmarkt was uniek door de aanwezigheid van zes zeven grote distributeurs uit Nederland en België: Boma, Gelecon, Hijman, Dirksen, Exclusiva  Hazet en Piecom. Ook de bedrijven zoals AaRiverside, Hago, GCA en de kennisinstituten ISSA Benelux, SVS en VSR en de OSB waren deelgenoot van dit Nederlandse initiatief. Het evenement was vooral bedoeld als netwerkgelegenheid. Er mochten dan ook geen producten worden vertoond.             

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels