nieuws

Mannen minder hygiënisch dan vrouwen

Geen categorie

De gemiddelde computermuis is drie keer zo vuil als een toiletbril. Mannen zijn ook duidelijk minder hygiënisch dan hun vrouwelijke collega's, bij heren schuilen er 40 procent meer bacteriën op hun computermuis. Het toetsenbord is de tweede grootste bacteriehaard op kantoor, de derde en vierde plaats zijn voor telefoons en stoelen. Het Britse Initial Washroom […]

De gemiddelde computermuis is drie keer zo vuil als een toiletbril. Mannen zijn ook duidelijk minder hygiënisch dan hun vrouwelijke collega's, bij heren schuilen er 40 procent meer bacteriën op hun computermuis.

Het toetsenbord is de tweede grootste bacteriehaard op kantoor, de derde en vierde plaats zijn voor telefoons en stoelen. Het Britse Initial Washroom Hygiëne nam stalen van 158 voorwerpen op kantoor, ze vergeleken deze resultaten met toiletattributen als een wc-bril. Vier op de tien bureaus hadden minstens een hoog niveau van een bepaalde bacterie die gevaarlijk voor de gezondheid was. Manager van Initial Technical Peter Barratt: "Veel werknemers eten tegenwoordig aan hun bureau, terwijl ze op het web surfen of typen. Dit laat kruimels en andere etensresten achter op de werkplek, zeker op muizen en toetsenborden, waardoor deze een broeihaard zijn voor bacteriën en andere micro-organismen. Deze toestellen worden niet zo regelmatig gereinigd als andere delen van het kantoor. Andere verrassende plekken die erg onhygiënisch blijken, zijn autosturen, het keukenaanrechten, winkelkarretjes en liftknoppen."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels