nieuws

Meldpunt ziekenhuisbacteriën online

Geen categorie

Sinds dinsdag is er een onlinesteunpunt waar ziekenhuizen melding kunnen doen van infecties met resistente bacteriën geopend. Dat meldt het RIVM, dat het steunpunt samen met de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie oprichtte. Bij het steunpunt kunnen ziekenhuizen melding doen van een infectie. Daardoor zijn andere ziekenhuizen snel op de hoogte en kan er eventueel […]

Sinds dinsdag is er een onlinesteunpunt waar ziekenhuizen melding kunnen doen van infecties met resistente bacteriën geopend. Dat meldt het RIVM, dat het steunpunt samen met de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie oprichtte.

Bij het steunpunt kunnen ziekenhuizen melding doen van een infectie. Daardoor zijn andere ziekenhuizen snel op de hoogte en kan er eventueel externe expertise worden opgeroepen. Zo wordt verspreiding van de resistente bacterie voorkomen.

Maandelijks wordt overlegd over de meldingen. De website is niet toegankelijk voor publiek, maar slechts voor mensen binnen de sector.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels