nieuws

Merendeel werkgevers nog niet overgestapt op werkkostenregeling

Geen categorie

Bijna driekwart (73 procent) van de werkgevers is nog niet overgestapt op de Werkkostenregeling (WKR), blijkt uit onderzoek van AFAS Software. AFAS vroeg ruim honderd klanten in hoeverre ze al gebruik maken van de nieuwe regels omtrent het vergoeden van werkkosten. Hieruit blijkt dat, hoewel de regeling over het algemeen goed bekend is, veel organisaties nog op zoek zijn naar een goede uitvoering ervan.

De meeste ondervraagde organisaties weten van het bestaan van de nieuwe WKR; slechts 4 procent geeft aan geen idee te hebben wat de regeling precies inhoudt. Opvallend is dat 23 procent van de respondenten zegt precies te weten wat hen te wachten staat en dat het alleen nog een kwestie is van overstappen. Bijna de helft van de respondenten is zich momenteel aan het oriënteren op de mogelijkheden.

Geen urgentie
Toch zien werkgevers niet echt de urgentie van een snelle overstap. Invoering van het systeem begin 2013 is voor 30 procent van de respondenten vroeg genoeg. Daarnaast zegt 66 procent van de ondervraagden geen idee te hebben wanneer ze de regeling daadwerkelijk gaan invoeren, maar dat ze het op tijd geregeld hebben. Uiterlijk 1 januari 2014 moeten alle organisaties zijn overgestapt op de nieuwe regels en vervalt de oude wetgeving.

Over de WKR
Met de WKR kunnen organisaties maximaal 1,4 procent van het totale fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor medewerkers. Over vergoedingen boven deze 1,4 procent wordt 80 procent eindheffing berekend. Werkgevers kunnen ook gebruik maken van gerichte vrijstellingen, waarmee zij bepaalde zaken onbelast blijven vergoeden of verstrekken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels