nieuws

Tweejarig mbo-opleidingstraject voor Menno Sappé Reinigingsspecialisten

Geen categorie

Menno Sappé Reinigingsspecialisten (MSR) en brancheopleiders BGA-Nederland en SVS starten met een tweejarig mbo-opleidingstraject voor 45 medewerkers van MSR. Onlangs tekenden de partijen in Joure samen een contract voor het traject. William Pol, directeur van MSR: "Ik wil dat mijn medewerkers goed weten waar ze mee bezig zijn. Die bewustwording zorgt voor efficiëntie. Dus niet […]

Menno Sappé Reinigingsspecialisten (MSR) en brancheopleiders BGA-Nederland en SVS starten met een tweejarig mbo-opleidingstraject voor 45 medewerkers van MSR. Onlangs tekenden de partijen in Joure samen een contract voor het traject.

William Pol, directeur van MSR: "Ik wil dat mijn medewerkers goed weten waar ze mee bezig zijn. Die bewustwording zorgt voor efficiëntie. Dus niet harder, maar slimmer werken." Bert van de Pol, afdelingshoofd van de afdeling Coördinatie, Verkenning en Innovatie van BGA-Nederland, noemt het traject een goed voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Van de Pol: "MSR werkt via dit mbo-opleidingstraject aan duurzame inzetbaarheid van het personeel. Daarnaast is dit een unieke kans om een brancheoverstijgend project neer te zetten." Bart van Weegberg, adjunct-directeur van SVS, legt uit: "We brengen de schoonmaak- en de bouwbranche samen in één opleidingstraject. Dat komt zowel het bedrijf als de opdrachtgevers ten goede."

Intensief begeleid
Vier groepen werknemers van MSR volgen, verspreid over twee jaar, vijf mbo-opleidingen die door BGA en SVS worden verzorgd. Het betreft werkend leren van niveau mbo-2 tot mbo-4: medewerker dagschoonmaak/vloeronderhoud (mbo-2), reiniging na calamiteiten en foodreiniging (mbo-2), gevelbehandelaar (mbo-2 en mbo-3) en objectleider (mbo-4). De werknemers worden op de werkplek intensief begeleid door coaches. De werknemer voert in zijn werkomgeving verschillende werkzaamheden uit, die door de coach worden beoordeeld aan de hand van een zogenoemde bewijskaart. Bij elke opleiding komen alle werkzaamheden aan de hand van bewijskaarten aan bod. De medewerkers worden met coaching, individuele ondersteuning en zelfstudie op het vereiste kennisniveau gebracht. Tijdens en aan het eind van het opleidingstraject zijn er nog enkele workshops om dit niveau over alle deelnemers gelijk te trekken. Tevens leggen zij de bijbehorende vakexamens af.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels