nieuws

Veilige zorg, een continu verbeterproces

Geen categorie

Zorgveiligheid is letterlijk en figuurlijk een kwestie van leven en dood. Zorginstellingen werken hard aan verbetering van hun bedrijfsprocessen en aan het vestigen van een veiligheidscultuur op de werkvloer. IT speelt een cruciale rol bij het verbeteren en handhaven van de kwaliteit van de zorgprocessen. Mavim, Nederlandse softwareontwikkelaar op het gebied van Quality en Business Process Management, organiseert het seminar ‘Veilige zorg, een continu verbeterproces’ om zorgverleners op de hoogte te brengen van de laatste stand van zaken in het aanpakken van de zorgveiligheid. Programma: Op drift naar veiligheid. Door Prof. Dr. Jan Klein – oud anesthesioloog Maasstad Ziekenhuis, medisch adviseur Achmea en bijzonder hoogleraar Veiligheid in de Zorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Maasstad Ziekenhuis Cultuur en veiligheid: Veiligheid begint bij jezelf! Door Ilona Riezebosch – adviseur Kwaliteit & Veiligheid bij Centrum Patiëntveiligheid Isala Risicomanagement; de basis in het verbeterproces. Door Petra Reijnders – Manager Patiëntveiligheid bij MAASTRO clinic Praktische toepasbaarheid van Rules als Veiligheidsmanagementsysteem. Door Wouter Jan de Baan – Product Manager bij Mavim De patiënt als regisseur bij kwaliteit en veiligheid. Door Dr. Janneke Schermers – universitair docent, intern toezichthouder in de zorg en adviseur op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid Veiligheid, meer dan alleen een systeem. Biedt een VIM systeem (Veilig Incidenten Melden) binnen een GGZ instelling veiligheid? Praktijkcase Eleos. Door Drs. Marianne Gerrits – Beleidsadviseur Kwaliteit

Wanneer: 07-06-2012
Waar: Kameryck te Kamerik
Kosten: Geen
Organisatie: Mavim
Meer informatie:
http://www.mavim.nl/seminar-veilige-zorg
leonie.leeuwis@mavim.com

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels