nieuws

Apotheek moet goedkope medicijnen verstrekken

Geen categorie

Een apotheek in Breskens moet afspraken maken met verzekeraars over de verstrekking van goedkope medicijnen. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het eerdere oordeel van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hierover donderdag bevestigd. In het gebied waar de apotheek is gevestigd, is geen of nauwelijks concurrentie. Daardoor kan de apotheek medicijnen leveren waaraan […]

Een apotheek in Breskens moet afspraken maken met verzekeraars over de verstrekking van goedkope medicijnen. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het eerdere oordeel van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hierover donderdag bevestigd.

In het gebied waar de apotheek is gevestigd, is geen of nauwelijks concurrentie. Daardoor kan de apotheek medicijnen leveren waaraan hij zelf het meeste verdient. De zorgverzekeraars willen afspraken maken over de levering van goedkope medicijnen, maar dat weigert de apotheek tot nu toe. Apotheek Van Dalen moet dit nu volgens de NZa en ook het CBb wel gaan doen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels