nieuws

Directeur G4S VK voorspelt grootschalige privatisering politie

Geen categorie

Particuliere beveiligingsorganisaties zullen binnen vijf jaar belangrijke delen van de politiediensten verzorgen. Dat voorspelt David Taylor-Smith, directeur van G4S in het Verenigd Koninkrijk en Afrika in The Guardian. G4S beheert momenteel al zes gevangenissen in het Verenigd Koninkrijk en verwierf in april van dit jaar een contract van de politie in Lincolnshire waar het een […]

Particuliere beveiligingsorganisaties zullen binnen vijf jaar belangrijke delen van de politiediensten verzorgen. Dat voorspelt David Taylor-Smith, directeur van G4S in het Verenigd Koninkrijk en Afrika in The Guardian.

G4S beheert momenteel al zes gevangenissen in het Verenigd Koninkrijk en verwierf in april van dit jaar een contract van de politie in Lincolnshire waar het een politiebureau gaat ontwerpen, bouwen en beheren. In het kader van deze overeenkomst heeft G4S 575 politieagenten overgenomen.

Taylor-Smith verwacht dat de komende jaren meer politiekorpsen deze stap naar uitbesteding zullen zetten en dat particuliere beveiligingsorganisaties verschillende politietaken zullen overnemen. 'For most members of the public what they will see is the same or better policing and they really don't care who is running the fleet, the payroll or the firearms licensing – they don't really care.'

Lees hier het complete interview met David Taylor-Smith.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels