nieuws

Holding EW Facility Services op zoek naar overnamekandidaten

Geen categorie

De holding van EW Facility Services, de huidige nummer zeven op de lijst van Nederlandse schoonmaakbedrijven, gaat de komende vijf jaar investeren in uitbreiding van haar activiteiten om een versnelde groei te realiseren naar 125 miljoen euro. Het concern met 3500 werknemers zegt haar marktleiderschap op het gebied van beleving en facility management verder uit […]

De holding van EW Facility Services, de huidige nummer zeven op de lijst van Nederlandse schoonmaakbedrijven, gaat de komende vijf jaar investeren in uitbreiding van haar activiteiten om een versnelde groei te realiseren naar 125 miljoen euro.

Het concern met 3500 werknemers zegt haar marktleiderschap op het gebied van beleving en facility management verder uit te willen bouwen. Henk den Hollander, de huidige algemeen directeur van EW Facility Services, gaat inherent hieraan participeren in de holding, CIRE, naast de oprichter en grootaandeelhouder Eric Wentink. De succesfactor van het concern, dat in 20 jaar autonoom groeide naar een omzet van 70 miljoen euro, ligt volgens Wentink en Den Hollander in de overtuiging dat de facilitaire diensten van het concern een positieve bijdrage leveren aan beleving. "Deze overtuiging, die aan de wieg staat van de oprichting van het concern en tot marktleiderschap in de hotelbranche resulteerde, sluit op dit moment breed aan op de facilitaire trends in de markt, waarin beleving mede door het nieuwe werken een steeds belangrijkere rol speelt."

Op zoek naar overnamekandidaten  
Om de groeistrategie te kunnen realiseren gaat CIRE jaarlijks een fors bedrag vrij maken ter investering in de huidige activiteiten. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen en implementeren van informatietechnologie binnen de operationele organisatie van bedrijven om verbeteringen te realiseren in klantbeleving, kwaliteit, werkdruk en flexibilisering van kosten. Daarnaast gaat CIRE actief op zoek naar overnamekandidaten die mogelijkheden scheppen op het gebied van innovatie binnen facility management. Hiermee beoogt CIRE zowel een uitbreiding als een kwalitatieve verbetering van haar dienstenaanbod. CIRE verwacht met haar groeistrategie binnen vijf jaar haar omzetportefeuille van 70 miljoen naar 125 miljoen euro te laten expanderen.

Binnen CIRE neemt Henk den Hollander, naast zijn aandelenbelang, de positie aan van directeur. Hij verlaat hiermee zijn positie als algemeen directeur van EW Facility Services. Bas Cornelissen wordt per 1 juli de nieuwe algemeen directeur van EW Facility Services. Hij was voorheen operationeel directeur van de facilitair dienstverlener.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels