nieuws

NPCF: Advies ‘zorgsparen’ goede aanzet tot discussie

Geen categorie

Patiëntenkoepel NPCF vindt het advies van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) een goede aanzet voor een discussie over de ouderenzorg, maar zoekt de oplossing niet in meer betalen, maar in beter organiseren. ‘Deze zorg hoort thuis in de Zorgverzekeringswet, niet in de volksverzekering AWBZ. Die groeit volledig uit z'n jasje', aldus NPCF-directeur […]

Patiëntenkoepel NPCF vindt het advies van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) een goede aanzet voor een discussie over de ouderenzorg, maar zoekt de oplossing niet in meer betalen, maar in beter organiseren. ‘Deze zorg hoort thuis in de Zorgverzekeringswet, niet in de volksverzekering AWBZ. Die groeit volledig uit z'n jasje', aldus NPCF-directeur Wilna Wind.

Volgens Wind kan het op den duur onvermijdelijk worden dat ouderen zelf meer gaan betalen voor hun zorg, om zo jongeren niet op te zadelen met die kosten. Daarbij moet goed gekeken worden naar het inkomen van de ouderen.

Zowel de ouderenbond ANBO als de NPFC stellen vraagtekens bij het advies om kinderen voor hun ouders te laten zorgen. ‘Dan moet er betere ondersteuning komen voor mantelzorgers', aldus de ANBO. ‘Bovendien gaat het ten koste van de arbeidsmarkt', vulde de NPCF aan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels