nieuws

Plannen voor nieuw ziekenhuis in Drenthe

Geen categorie

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen en het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen studeren op plannen voor een compleet nieuw ziekenhuis in Drenthe. Waar dat moet komen te staan, is nog niet bekend. Er wordt gekeken naar locaties bij Emmen, Hoogeveen en Beilen. Het nieuwe ziekenhuis gaat minimaal 80 miljoen euro kosten. Het komende najaar wordt een […]

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen en het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen studeren op plannen voor een compleet nieuw ziekenhuis in Drenthe. Waar dat moet komen te staan, is nog niet bekend. Er wordt gekeken naar locaties bij Emmen, Hoogeveen en Beilen. Het nieuwe ziekenhuis gaat minimaal 80 miljoen euro kosten. Het komende najaar wordt een besluit genomen.

De Drentse ziekenhuizen moeten aan hogere kwaliteitseisen van landelijke zorgverzekeraars voldoen en hebben te maken met forse bezuinigingen in de zorg. De ziekenhuizen moeten daardoor efficiënter gaan werken. Op advies van het bureau KPMG Plexus van Wouter Bos wordt nu bekeken of de operaties en de bedden op één locatie kunnen worden geconcentreerd.

De huidige ziekenhuizen blijven overigens gewoon bestaan, maar de nadruk komt daar meer op de dagbehandelingen te liggen. Zo'n 80 procent van het werk dat de ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen nu doen blijft daar. Het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal wordt mogelijk ook bij de plannen betrokken.

Wat de capaciteit van het nieuwe ziekenhuis wordt en hoeveel personeel er komt te werken, is nog niet bekend. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels