nieuws

Ziekenhuizen eisen schadevergoeding van Alert

Geen categorie

Drie Brabantse ziekenhuizen, Jeroen Bosch Ziekenhuis, TweeSteden en Bernhoven, bereiden schadeclaims voor tegen de Portugese softwareleverancier Alert. Bij alle drie is de implementatie van een elektronisch patiëntendossier, dat de papieren behandeladministratie moest vervangen, mislukt. Ook het Heerlense ziekenhuis Atrium stopte in 2011 met de invoering van Alert. Onduidelijk is nog of deze instelling ook schadevergoeding […]

Drie Brabantse ziekenhuizen, Jeroen Bosch Ziekenhuis, TweeSteden en Bernhoven, bereiden schadeclaims voor tegen de Portugese softwareleverancier Alert. Bij alle drie is de implementatie van een elektronisch patiëntendossier, dat de papieren behandeladministratie moest vervangen, mislukt. Ook het Heerlense ziekenhuis Atrium stopte in 2011 met de invoering van Alert. Onduidelijk is nog of deze instelling ook schadevergoeding eist.

Volgens het Brabants Dagblad zou alleen al het Jeroen Bosch Ziekenhuis 9,2 miljoen euro eisen. Bij de drie ziekenhuizen was echter niemand beschikbaar om de schadeclaims inhoudelijk toe te lichten. Wel bevestigde een woordvoerder van ziekenhuis Bernhoven (met locaties in Oss en Veghel) dat de drie instellingen 'van zins zijn een schadevergoeding te eisen.' Hij vertelde dat de implementatie van Alert, die in februari 2010 van start ging, inderdaad gestopt is en dat er grote teleurstelling heerst over de gang van zaken.

Een medewerkster van het Nederlandse kantoor van Alert in Den Bosch verwijst voor een reactie van het softwarebedrijf naar het hoofdkantoor in Portugal. Daar meldt de directiesecretaresse dat de gehele raad van bestuur twee dagen buiten Europa vertoeft en vooralsnog niet in staat is te reageren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels