nieuws

Nieuwe éénschijfmachines met dubbele steel van Kärcher

Geen categorie

Bij de ontwikkeling van de nieuwe serie éénschijfmachines van Kärcher werd volgens de maker veel aandacht besteed aan een ergonomische en energiebesparende handling. De machines werden daarom uitgerust met twee robuuste bedieningsstelen, die zorgen voor een hoge stabiliteit en een bijzonder brede handgreep. TransportDoor de voorgenoemde aspecten laten alle vijf modellen uit de serie zich […]

Bij de ontwikkeling van de nieuwe serie éénschijfmachines van Kärcher werd volgens de maker veel aandacht besteed aan een ergonomische en energiebesparende handling. De machines werden daarom uitgerust met twee robuuste bedieningsstelen, die zorgen voor een hoge stabiliteit en een bijzonder brede handgreep.

Transport
Door de voorgenoemde aspecten laten alle vijf modellen uit de serie zich erg comfortabel sturen. Het borstelgedeelte kan voor transport en opbergen verticaal geplaatst worden – dat spaart plaats, en de machine kan vlot naar de plaats van gebruik getransporteerd worden.

Vermogen
Elk van de vijf beschikbare modellen heeft een eigen specifiek toepassingsgebied. Voor de reiniging van kleine en middelgrote oppervlakken biedt de éénschijfmachine BDS 33/180 C Adv een werkbreedte van 330 mm. De modellen BDS 43/180 C Adv en BDS 51/180 C Adv zijn uitgerust met een duidelijk grotere werkbreedte en dubbel motorvermogen.

Polijsten
De machines beschikken over voldoende capaciteiten voor de reiniging van grote oppervlakken en de verwijdering van hardnekkige vervuilingen. Met een borsteltoerental van 450 tr/min is de BDS 43/450 C Adv aangewezen voor polijsten. Het borsteltoerental van het combimodel BDS 43/Duo C Adv kan naar keuze worden ingesteld op 150 of 300 tr/min – zo is reinigen en polijsten mogelijk met slechts één machine.

Vergrendeling
De machines worden plaatsbesparend en veilig opgeborgen: het borstelgedeelte wordt eenvoudig verticaal geplaatst; een automatische vergrendeling voorkomt dat het borstelgedeelte onverwacht naar beneden klapt. De watertank past tussen beide stelen en kan ook in stilstand niet leeglopen.

Vervangen
Een 15 meter lange verlengkabel wordt meegeleverd; de vaste stroomkabel is vanuit praktische overwegingen slechts 50 cm lang. Wordt de kabel per ongeluk beschadigd, dan kan deze gemakkelijk vervangen worden – reparatie aan de machine is niet nodig. Disc-borstels en pads kunnen dankzij een bajonetsluiting eenvoudig en zonder gereedschap vervangen worden. Na het werk kunnen ze, net als de stroomkabel, opgehangen worden aan de machine.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels