nieuws

Bedrijfsfilm van MEWA wint award

Geen categorie

De bedrijfsfilm ‘het textielidee voor mens en milieu' van MEWA (onder andere werd onlangs bekroond met de internationaal designprijs red dot award: communication design 2012. In de categorie corporate films werd de MEWA film gelauwerd vanwege de hoge designkwaliteit. Daarmee behoort de MEWA film tot de 574 werken die een 15-koppige jury uit een totaal […]

De bedrijfsfilm ‘het textielidee voor mens en milieu' van MEWA (onder andere werd onlangs bekroond met de internationaal designprijs red dot award: communication design 2012.

In de categorie corporate films werd de MEWA film gelauwerd vanwege de hoge designkwaliteit. Daarmee behoort de MEWA film tot de 574 werken die een 15-koppige jury uit een totaal van 6823 inzendingen uit 43 landen, selecteerde en bekroonde. Tot de selectiecriteria behoorden herkenbaarheid, maatschappelijke relevantie, doelgerichtheid en esthetiek. In plaats van machines, installaties of gebouwen te tonen, maakten de ontwerpers van de film gebruik van moderne effecten. Reële beelden gaan vloeiend over in fantasierijke getekende sequenties. "Alleen wanneer de kijker zich gedurende de hele film afvraagt hoe het verder gaat, is een film goed. Dat is ook zo voor bedrijfsfilms", aldus Oliver Gerrits, hoofd Marketing en Productontwikkeling bij MEWA. Zich onderscheiden van andere bedrijfsfilms, de onderneming een emotioneel profiel geven en de kijker meenemen op een reis, waren de uitgangspunten voor het draaiboek. "Onze service wilden we in beelden vertalen. Dat we daarin geslaagd zijn, bevestigt het winnen van de red dot award." De MEWA film wordt internationaal gebruikt en is in tien talen uitgebracht. De film gaat onder andere over poetsdoeken, veiligheidskleding en MEWA's betrokkenheid bij het milieu. De film is te zien op het MEWA YouTube-kanaal: www.youtube.com/user/mewanl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels