nieuws

G4S doneert miljoenenbedrag aan Britse leger

Geen categorie

Beveiligingsbedrijf G4S doneert 2,5 miljoen pond (3,2 miljoen euro) aan het Britse leger, omdat het er niet in slaagde voldoende beveiligers te leveren voor de Olympische Spelen in Londen. Doordat G4S niet op tijd kon leveren, moesten de Britse autoriteiten op het laatste moment extra militairen inschakelen. Het geld gaat naar sport- en welzijnorganisaties die […]

Beveiligingsbedrijf G4S doneert 2,5 miljoen pond (3,2 miljoen euro) aan het Britse leger, omdat het er niet in slaagde voldoende beveiligers te leveren voor de Olympische Spelen in Londen. Doordat G4S niet op tijd kon leveren, moesten de Britse autoriteiten op het laatste moment extra militairen inschakelen.

Het geld gaat naar sport- en welzijnorganisaties die atleten ondersteunen die dienst doen in het Britse leger, zei minister Philip Hammond van Defensie.

G4S had al toegezegd de kosten van de inzet van de extra militairen voor zijn rekening te nemen. De donatie staat hier los van. Het bedrijf verwacht dat die kosten neerkomen op tussen 35 miljoen en 50 miljoen pond.

De Britse overheid moest door het in gebreke blijven van G4S 4700 militairen extra inzetten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels