nieuws

Schade ict-miskleun ziekenhuizen minimaal 24 miljoen

Geen categorie

De mislukte invoering van het elektronisch patiëntendossier (EPD) heeft vier ziekenhuizen en de ziekenhuisapotheek Noordoost Brabant ten minste ruim 24 miljoen euro gekost. In alle gevallen gaat het om het project Alert. Met dat systeem werd het EPD gekoppeld aan de planningssysteemen van de ziekenhuizen. De instellingen proberen de schade te verhalen in gerechtelijke procedures […]

De mislukte invoering van het elektronisch patiëntendossier (EPD) heeft vier ziekenhuizen en de ziekenhuisapotheek Noordoost Brabant ten minste ruim 24 miljoen euro gekost. In alle gevallen gaat het om het project Alert. Met dat systeem werd het EPD gekoppeld aan de planningssysteemen van de ziekenhuizen.

De instellingen proberen de schade te verhalen in gerechtelijke procedures tegen de softwareleverancier, het Portugese bedrijf Alert Life Sciences. Jeroen Bosch Ziekenhuis (Den Bosch) heeft een claim van 9,2 miljoen euro ingediend, Ziekenhuis Bernhoven (Oss en Veghel) stak 6,6 miljoen in het project, TweeSteden Ziekenhuis (Tilburg) had het project begroot op 5 tot 6 miljoen. Atrium in Heerlen heeft een voorlopige schadepost van 3,1 miljoen becijferd. De hoogte van de claim die Ziekenhuisapotheek Noordoost-Brabant indient is onbekend.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels