nieuws

Tegenvallende halfjaarcijfers voor beveiligingsorganisatie G4S

Geen categorie

G4S heeft dinsdag de resultaten over het eerste halfjaar naar buiten gebracht. Daaruit blijkt dat de operationele winst ten opzichte van het eerste halfjaar van 2011 is teruggevallen van 151 miljoen pond naar 61 miljoen pond. De winstdaling wordt met name veroorzaakt doordat het beveiligingsbedrijf 50 miljoen pond (ruim 60 miljoen euro) verloor op het […]

G4S heeft dinsdag de resultaten over het eerste halfjaar naar buiten gebracht. Daaruit blijkt dat de operationele winst ten opzichte van het eerste halfjaar van 2011 is teruggevallen van 151 miljoen pond naar 61 miljoen pond.

De winstdaling wordt met name veroorzaakt doordat het beveiligingsbedrijf 50 miljoen pond (ruim 60 miljoen euro) verloor op het contract voor de beveiliging van de Olympische Spelen in Londen.
De firma slaagde er niet in voldoende gekwalificeerde beveiligers te leveren. De Britse regering werd daardoor op het laatste moment gedwongen duizenden militairen in te schakelen. G4S had al eerder gezegd de kosten hiervoor te betalen.

Verder schrapte G4S wereldwijd 1100 banen, wat het resultaat met nog eens 24 miljoen pond drukte.

CEO Nick Buckles zei in een conference call met journalisten over de halfjaarcijfers dat hij hoopte zijn baan te behouden.
Buckles lag afgelopen zomer zwaar onder vuur van een onderzoekscommissie van het Britse parlement, naar aanleiding van de Olympische perikelen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels