nieuws

Werkgroep Infectiepreventie komt met aangepaste richtlijnen

Geen categorie

De Werkgroep Infectiepreventie (WIP) heeft de richtlijnen persoonlijke hygiëne patiënt en bezoeker en persoonlijke hygiëne medewerkers gepubliceerd.  De WIP-richtlijnen persoonlijke hygiëne patiënt en persoonlijke hygiëne kinderen zijn samengevoegd in de richtlijn persoonlijke hygiëne patiënt en bezoeker. Bovendien beschrijft deze richtlijn nu de infectiepreventiemaatregelen voor de bezoeker. De richtlijn beschrijft maatregelen ter voorkoming van overdracht van […]

De Werkgroep Infectiepreventie (WIP) heeft de richtlijnen persoonlijke hygiëne patiënt en bezoeker en persoonlijke hygiëne medewerkers gepubliceerd.
 
De WIP-richtlijnen persoonlijke hygiëne patiënt en persoonlijke hygiëne kinderen zijn samengevoegd in de richtlijn persoonlijke hygiëne patiënt en bezoeker. Bovendien beschrijft deze richtlijn nu de infectiepreventiemaatregelen voor de bezoeker. De richtlijn beschrijft maatregelen ter voorkoming van overdracht van micro-organismen tussen patiënten en hun bezoekers en omgekeerd en is onderdeel van algemene voorzorgsmaatregelen.

Klik hier voor de richtlijn persoonlijke hygiëne patiënt en bezoeker

Persoonlijke hygiëne medewerkers
De WIP-richtlijn melding infecties is opgenomen in de WIP-richtlijn persoonlijke hygiëne medewerkers.  "Persoonlijke hygiëne draagt bij aan infectiepreventie en beschermt niet alleen de medewerker tegen infecties, maar ook de patiënt", schrijft de WIP. "De medewerker met een infectie kan deze overdragen op andere medewerkers en op patiënten. De medewerker met een infectie moet op de hoogte zijn van de huisregels over het melden van de infecties. Wanneer vrijwilligers of familieleden verzorgende handelingen verrichten, moeten zij geïnstrueerd worden over persoonlijke hygiëne." Deze richtlijn is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het opstellen van het infectiepreventiebeleid van het ziekenhuis.

Klik hier voor de richtlijn persoonlijke hygiëne medewerkers

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels