nieuws

Werknemer heeft twee gezichten

Geen categorie

Wat betekent dat, jezelf zijn? Lastig te definiëren. Feit is wel dat bijna zestig procent van de werknemers beweert niet zichzelf te zijn op het werk. En: ze jokken over kleine dingen.

Werknemer heeft twee gezichten

Ruim een derde van de Nederlandse werknemers zegt een werkpersoonlijkheid te hebben en een privépersoonlijkheid. Een op de tien geeft toe zijn of haar onhebbelijke trekjes te verbergen voor collega's, aldus een peiling van NationaleVacaturebank onder 1.100 respondenten.

Liegen omwille van de sociale smeer

Werknemers veinzen soms kennis van een tv-programma of boek om mee te kunnen praten met collega's. Wat ze ook liever verbergen, is dat ze wel eens seks hebben gehad met hun baas (16 procent) of dat ze met de verdiensten van een ander hebben gepronkt (4 procent).

 Misschien is het maar goed ook als werknemers zich op het werk een beetje inhouden. Tweederde (64 procent) van de werkgevers zegt een lagere dunk te hebben van vloekende medewerkers. 57 procent laat de vuilbekkerij meespelen in de beslissing om een werknemer al dan niet een promotie te geven, aldus onderzoek van Harris Interactive.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels