nieuws

Kogelbrief voor twee werknemers

Geen categorie

Kogelbrief voor twee werknemers

Ambtenaren van de milieudienst ontvingen een kogelbrief op hun huisadres.

Twee ambtenaren van de milieudienst Zuid-Holland Zuid zijn door onbekenden bedreigd. Dinsdag ontvingen ze een kogelbrief op hun huisadres. De brieven zijn gericht aan de gemeente Dordrecht, meldde een woordvoerder vrijdag.

De twee bedreigde ambtenaren werken bij de dienst Milieu-, bouw- en woningtoezicht. Ze hebben aangifte gedaan.

Ambtenaren bedreigd

De afgelopen jaren is de dienst vaker belaagd, zo werd er brand gesticht in een kantoor en werden handgranaten ontdekt bij het gebouw, aldus de gemeentewoordvoerder. Ook zijn dienstauto’s in brand gestoken en werden ambtenaren bedreigd.

Mogelijk heeft de bedreiging te maken met controles die bij een kamerverhuurbedrijf in Dordrecht zijn uitgevoerd. De gemeente wil dat de dienst streng controleert of kamerverhuurbedrijven zich aan de regels houden.

Wethouder Piet Sleeking van ruimtelijke ordening noemt de dreigbrieven zeer kwalijk en laf. “We hopen dat politie en justitie er deze keer in slagen een verdachte aan te houden en veroordeeld te krijgen.” In overleg met de politie wordt bekeken of er extra maatregelen nodig zijn voor de beveiliging van medewerkers en gebouwen.

Lees ook: werkgever moet bedreiging door de vingers zien

Overheidsdiensten en bedrijven zijn zich de afgelopen jaren gelukkig bewuster geworden van de noodzaak om hun werknemers te beschermen tegen agressie en geweld. Dat bleek al in 2012 uit een rapport van de Inspectie SZW. De inspectie controleerde tussen 2010 en 2012 onder andere bij het openbaar vervoer, gevangenissen, gemeentelijke loketten, horeca en tankstations.

Reageer op dit artikel