nieuws

Philips is bedrijf met beste reputatie

Geen categorie

Philips is bedrijf met beste reputatie

Wat maakt de reputatie van Philips zo sterk?

Philips heeft voor het zevende jaar op rij de beste reputatie van de 30 grootste bedrijven in Nederland, zo blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van het Reputation Institute. Bovendien sleepte Philips dit jaar voor het eerst ook de Reputation CSR Award in de wacht met de beste reputatie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Philips zet hiermee een internationaal unieke prestatie neer, want in geen van de veertig landen waar het reputatieonderzoek wordt uitgevoerd wist een bedrijf zeven keer op een rij te winnen. Daar bleef het echter niet bij deze week. Afgelopen woensdag ontving Philips ook nog de Randstad Award voor meest aantrekkelijke werkgever van Nederland.

Hans de Jong, CEO Philips Benelux over de gewonnen awards: “Philips is een bedrijf met een enorme innovatiekracht. Die kracht vindt zijn oorsprong in het goed luisteren en kijken naar de mensen voor wie onze innovaties van belang kunnen zijn. Onze medewerkers zijn bijzonder sterk betrokken bij de mensen voor wie zij oplossingen ontwikkelen. Die betrokkenheid en onze sterke technologische expertise is al meer dan honderd jaar een krachtige combinatie met een grote impact. Dit komt mede tot uiting in onze nieuwe merkpositionering. Dat dit ook zo door het publiek wordt gezien wordt met deze onderscheidingen bewezen. Dat is een prestatie waar alle Philips medewerkers ontzettend trots op mogen zijn.”

Reputatie Award: Philips scoort hoog op innovatie, werkplek, governance en citizenship
Opvallend is dat Philips dit jaar niet alleen is gestegen in het totaal aantal punten waarmee een positionering wordt bepaald, maar ook stevig uitloopt op de nummer twee van de ranglijst, dit jaar AirFrance-KLM. De koppositie wordt bevestigd in de algemene evaluatie, maar daarnaast weet Philips in 5 van de 7 categorieën die reputatie bepalen de leiding te nemen. Philips wordt geprezen om zijn hoge mate van innovatie, zijn producten en diensten, de prettige werkomgeving en activiteiten op het gebied van verantwoord en transparant zaken doen en maatschappelijk ondernemen.

Reageer op dit artikel