nieuws

Ontslag wegens diefstal bier, hout, shag en koffie

Geen categorie

Ontslag wegens diefstal bier, hout, shag en koffie

Als een werknemer wordt betrapt op diefstal, dan kan de werkgever onmiddellijk ontslag op staande voet geven of ontbinding vragen aan de Kantonrechter wegens een dringende reden. Een overzicht van belangrijke ontslagzaken.

Als een werknemer wordt betrapt op diefstal, dan kan de werkgever onmiddellijk ontslag op staande voet geven of ontbinding vragen aan de Kantonrechter wegens een dringende reden. In het algemeen zal een rechter het ontslag rechtvaardigen, ook bij diefstallen met geringe waarde. De werknemer moet wel van tevoren gewaarschuwd zijn wat de consequenties zijn van diefstal. Een overzicht van 5 ontslagzaken wegens diefstal:

1. Een ambtenaar van een waterschap wordt ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Hij heeft zonder toestemming hout van het waterschap meegenomen om te gebruiken voor het verhogen van een schutting.

2. Een werknemer vindt een pakje shag in de rokersruimte van het bedrijf en steekt dit bij zich. Hij wordt betrapt en geeft toe dat hij dit vaker gedaan heeft, zonder dat hij ooit geprobeerd heeft de shag terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaar. De werknemer wordt op staande voet ontslagen.

3. In de kantine verdwijnt regelmatig frisdank en koffie. De werkgever installeert een videocamera en betrapt een werknemer. Ontslag volgt, ook al hebben de artikelen geringe waarde.

4. Een kok in een woonzorgcentrum is bijna 25 jaar in dienst als hij zonder toestemming van zijn leidinggevende een kratje bier van de werkgever in zijn auto zet. De kok vindt ontslag te ver gaan, hij zou het kratje alleen maar geleend hebben.

5. Een werkgever ontdekt dat de werknemer met door de hem verstrekte tankpas voor de leasedieselauto ook (veel) benzine heeft getankt. Volgens de werknemer heeft zijn echtgenote gebruik gemaakt van de tankpas voor haar eigen auto en was hij daar niet van op de hoogte.

6. Ook het meenemen van bedrijfsafval, 2 broden en een blikje cola zijn in de rechtspraak voldoende reden voor ontslag.

Reageer op dit artikel