nieuws

Politiechef overgeplaatst wegens gedrag

Geen categorie

Politiechef overgeplaatst wegens gedrag

De politiechef van Almelo heeft zo de grenzen van de wet opgezocht tijdens haar werk, dat ze is overgeplaatst. Wat deed ze mis?

Teamchef Nicole Olbertz van de politie in Almelo heeft te vaak de grenzen van de wet opgezocht in haar werk. Daardoor bracht ze schade toe aan de samenwerking van de politie met andere partners zoals het Openbaar Ministerie en de gemeente. Om die reden is de teamchef overgeplaatst naar een vergelijkbare functie buiten Almelo.

Dat heeft Stoffel Heijsman, de hoogste politiechef in Oost-Nederland, laten weten. Volgens Heijsman overlegde Olbertz niet met de politieleiding of het OM over haar acties. Onderzoek moet uitwijzen of ze wel volgens bestaande regels en afspraken heeft gehandeld.

Creativiteit binnen het werk

Het team van Olbertz veroorzaakte vorig jaar ophef door een bericht met foto op Facebook te plaatsen over een Poolse winkeldief die een treinkaartje naar zijn thuisland had gekregen van de agenten. Deze maand kwam de teamchef naar buiten met een oplossing voor het probleem van hennepkwekerijen. Volgens haar was het voldoende om een controle vooraf aan te kondigen, dan zouden de thuiskwekers zelf hun spullen wel meteen weghalen.

“De politieleiding ondersteunt van harte het concept van creativiteit en experimenten binnen het werk. Daarbij moet rekening worden gehouden met de wettelijke grenzen en partners. De bewuste teamchef heeft zonder overleg grenzen verkend en dat heeft geleid tot schade aan de samenwerking”, aldus Heijsman in een verklaring. (Bron: ANP)

Reageer op dit artikel