nieuws

Asscher onderzoekt faillissement

Geen categorie

Asscher stelt een onderzoek in naar de ontslagbescherming bij faillissementen.

Asscher onderzoekt faillissement

Dat kondigde minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid woensdag aan in de Tweede Kamer. De minister stelt het onderzoek naar de positie van medewerkers bij faillissementen aan naar aanleiding van de situatie bij kinderopvangorganisatie Estro die deze zomer ten onder ging. Na een doorstart verdwenen daar 1000 van de 2600 banen. Het onderzoek zal zich echter toespitsen op faillissementen in het algemeen.

Lees ook: Wat moet HR doen bij faillissement?

Volgens de vakbonden verliezen werknemers veel van hun arbeidsrechtelijke bescherming wanneer hun werkgever failliet gaat, zoals hun ontslagbescherming. In onze buurlanden zou dit een stuk beter geregeld zijn, zo menen de vakbonden. In oktober komt Asscher in de Tweede Kamer terug op het onderzoek. (ANP)

TIP: Wat gebeurt er met het opvolgend werkgeverschap na een doorstart? Lees meer op PW De Gids Vakbase. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels