nieuws

ABU-voorzitter ziet herstel

Instroom

De arbeidsmarkt trekt volgens ABU-voorzitter Aart Van der Gaag voor het eerst in drie jaar echt weer aan. ‘De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in april en mei gegroeid met 9%.’

Dat zegt Van der Gaag vandaag in De Financiële Telegraaf. De optimistische baas van de koepelorganisatie voor de uitzendbranche verwacht dat in september alle branches weer ‘in de plus' zitten. De spectaculaire groei valt volgens Van der Gaag vooral op in de industrie, de ‘klassieke indicator voor economische groei'.

De arbeidsmarkt in Nederland doet het Europees gezien nog altijd goed, vindt Van der Gaag, die denkt dat de hoge flexgraad daarbij een belangrijke rol in speelt. ‘De werkloosheid onder uitzendkrachten schommelde de afgelopen tijd rond de 9,5%, terwijl het gemiddelde op 5,6% lag. maar zeker driekwart van de mensen die hun baan verloor, had binnen een half weer een nieuwe job.'

De Financieele Telegraaf

Reageer op dit artikel