nieuws

‘Ambtenaren bijna 3 procent meer’

Instroom

‘Ambtenaren bijna 3 procent meer’

Werknemers kregen er vorig jaar gemiddeld genomen 2,12 procent salaris bij, ambtenaren bijna 3 procent.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar beloningen van 257 functies door weekblad Elsevier en managementadviesbureau Berenschot. Ambtenaren gingen er volgens het onderzoek 2,84 procent op vooruit.

De grootste stijgers het afgelopen jaar gemeten in procenten van het brutosalaris waren wethouders van grote steden met een stijging van 5,83 procent. Hun collega's in middelgrote steden kregen er 5,73 procent bij. Op de derde plaats staat de heftruckchauffeur met een loonstijging van 4,88 procent. Bij de snelste stijgers delen de kassajuffrouw en de vakkenvuller de tiende plaats met een salarisverhoging van ieder 4 procent.

Van de gemeten beroepen verdiende een voorzitter van de raad van bestuur van een middelgrote organisatie het meest met een gemiddeld inkomen van 406.000 euro per jaar. Gevolgd door een lid van die raad van bestuur met 310.700 euro. De derde plaats is voor een algemeen directeur van een middelgrote organisatie die gemiddeld genomen 236.000 euro verdiende. Burgemeesters van grote steden deden in 2009 hun intrede in de top tien van de hoogste inkomens. Met een gemiddeld salaris van 144.200 euro klommen zij van plaats 11 naar plaats 8. De directeur inkoop viel uit de top tien.

Bron: ANP 

 

Reageer op dit artikel