nieuws

Bedrijfskantines fors duurder

Instroom

Bedrijfskantines fors duurder

Werknemers zijn de laatste jaren veel meer gaan betalen voor hun lunch in de bedrijfskantine. In de periode mei 2007 tot mei 2010 stegen de prijzen voor eenvoudige lunchproducten met 24 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In de gewone horeca namen de prijzen in deze periode met 11 procent toe. Werknemers die geld willen besparen kunnen beter hun eigen lunch meenemen. Voedingsproducten uit de winkel zijn dit jaar goedkoper dan in 2009. De inflatie is in de afgelopen drie jaar met vijf procent gestegen.

Sociale media kunnen veel voordelen bieden voor een organisatie, maar ook veel schade aanrichten.
Het gebruik ervan zorgt vaak tot veel discussie op de werkvloer. Veel bedrijven vragen zich bijvoorbeeld af of ze hun medewerkers wel moeten laten twitteren over het werk.

Het CNV is van mening dat werknemers vertrouwelijke informatie niet ongevraagd mogen publiceren. Leidinggevenden dienen afspraken te maken met hun medewerkers om misverstanden te voorkomen. Medewerkers van het CNV mogen gebruik maken van sociale media zolang het niet ten koste gaat van het werk. Op de website van de bond kunnen geïnteresseerde werkgevers de complete gedragscode overnemen.

 

Reageer op dit artikel