nieuws

Bedrijven doen te weinig aan spitsmijden

Instroom

Werkgevers doen te weinig om hun medewerkers buiten de spits te laten reizen. Daarmee gaat veel kostbare werktijd verloren.

Uit onderzoek in opdracht van Task Force Mobiliteitsmanagement (TFMM) vinden vooral jonge werknemers dat hun werkgever te weinig doet om het spitsmijden te stimuleren. Oud-vakbondsvoorzitter en voorzitter van Lodewijk de Waal roept bedrijven op om ‘sim werken en slim reizen' te combineren. Buiten de spits reizen kan door bijvoorbeeld carpoolen, telewerken, openbaar vervoer of werken buiten kantooruren. Volgens het onderzoek maakt 44 procent van de werknemers gebruik van de mogelijkheden hiervoor. Op dit moment geeft 7 procent van de top en 17% van de leidinggevenden het goede voorbeeld.

Reageer op dit artikel