nieuws

Gekwalificeerd personeel ook in crisis schaars

Instroom

Gekwalificeerd personeel ook in crisis schaars

Ook tijdens de recessie lukt het tweederde van de werkgevers niet of slechts met moeite om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden.

Die conclusie trekt het Britse Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) uit onderzoek bij bijna vijfhonderd bedrijven. Uit het onderzoek blijkt dat 68 procent van de ondervraagden moeilijkheden ondervindt bij het rekruteren van nieuwe medewerkers. Volgens 67 procent is het een probleem om werknemers met de juiste vaardigheden aan te trekken, schrijft Personnel Today.

Door de recessie hebben bedrijven minder budget voor het aantrekken en begeleiden van nieuwe talenten. 54 procent kiest  daarom voor maatregelen om bestaand personeel vast te houden in plaats van nieuwe mensen te rekruteren.

Reageer op dit artikel