nieuws

Meerderheid mag tijdens werk naar Oranje kijken

Instroom

Een krappe meerderheid van de werkgevers heeft iets georganiseerd om werknemers de kans te bieden de wedstrijden van Oranje tijdens het WK voetbal te volgen.

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het WKvoetbal in Zuid-Afrika vindt plaats op maandag 14:30 uur. Een tijdstip wanneer veel mensen normaliter aan het werk zijn. Het online netwerk HRbase heeft aan 403 HR-professionals gevraagd of zij regelingen hebben getroffen zodat werknemers toch de wedstrijd van oranje kunnen volgen.

12 procent van de ondervraagde werkgevers is zeer meelevend met het Nederlandse elftal en geeft de werknemers vrij of heeft het rooster aangepast. Zo kunnen de werknemers thuis of in de kroeg de wedstrijd volgen. Opvallend is dat dit vooral gebeurt in de bouw- en retailbranche.

Van de bedrijven waarvan de werknemers gewoon moeten werken geeft een krappe minderheid (48%) aan dat er niets word georganiseerd. 35 procent legt het werk tijdens de wedstrijd neer om gezamenlijk naar de wedstrijd te kijken in de kantine of op de afdeling. Bij de overige 17 procent gaat de radio of TV wel aan, maar moet er wel worden doorgewerkt.

Naast het eerder genoemde verschil per branche valt ook op dat bedrijven waar meer mannelijke werknemers in dienst zijn vaker oranje kunnen volgen dan overwegend vrouwelijke organisaties. Tweederde van overwegend vrouwelijke bedrijven geeft aan niets te organiseren, bij mannelijke bedrijven ligt dit maar op een derde.

Hrbase.nl is het grootste Nederlandse social network voor HR-professionals. Het netwerk heeft meer dan 10.000 actieve leden, allen werkzaam in de human resource.

Reageer op dit artikel