nieuws

Ook CEO verdient meer als hij mooi is

Instroom

Ook CEO verdient meer als hij mooi is

Niet alleen werknemers kunnen hun uiterlijk schoon afmeten aan de hoogte van hun salaris, ook CEO's verdienen meer als ze er goed uit zien.

Dat blijkt uit onderzoek van National Bureau of Economic Research in Cambridge. Onderzoeker John Graham kende de verhalen dat werknemers meer verdienen wanneer zij kunnen bogen op een aantrekkelijk uiterlijk, en wilde weten of dat aan de top van de voedselketen ook zo was, zo schrijft HRM Report.

Graham legde foto's van CEO's naast die van anderen die niet uit het zakenleven kwamen, maar wel een vergelijkbare haar- en kledingstijl hadden. Deze foto's werden getoond aan tweeduizend mensen. Vrijwel alle CEO's werden door de respondenten beoordeeld als aantrekkelijk en competent. De niet-CEO's scoorden beter op aardig en betrouwbaar. De CEO's die als aantrekkelijk werden beoordeeld, bleken vaak meer te verdienen dan hun minder goed ogende collega's.

Reageer op dit artikel