nieuws

Opnieuw minder werklozen

Instroom

Opnieuw minder werklozen

Het CBS telde in de periode maart tot en mei 431 duizend werklozen in Nederland. Dat is zevenduizend minder dan in de periode daarvoor. Dat betekent dat voor de tweede keer op rij de werkloosheid is gedaald.

Het CBS voegt aan deze gunstige berichten wel direct een waarschuwing toe. Volgens de cijferaars is het te vroeg om te concluderen dat er echt een einde is gekomen aan de stijging van de werkloosheid. Daarvoor moeten de cijfers van de komenden maanden worden afgewacht.

In de afgelopende periode nam vooral de werkloosheid onder jongeren af. Deze groep telt nu 5 procent minder werkzoekenden. Het aantal niet-werkende werkzoekenden dat staat ingeschreven bij het UWV Werkbedrijf liep met tienduizend terug naar 502 duizend. Ook waren er de afgelopen drie maanden minder WW-uitkeringen. Er werden 35 duizend WW-uitkeringen beëindigd, waarvan de helft vanwege werkhervatting.

Reageer op dit artikel