nieuws

Politietop strijkt giga-salarissen op

Instroom

Er is ophef ontstaan over de topsalarissen van de Amsterdamse politie. Terwijl het korps moet bezuinigen en ontslagen dreigen, verdienen de politiebazen giga-salarissen, zo meldt De Telegraaf.

Volgens de krant verdienen hoofdcommissaris Bernard Welten, plaatsvervangend korpschef Cor Gorissen en hoofd bedrijfsinformatie Hans Schönfeld respectievelijk 262.841, 212.292 en 200.331 euro. Dat is ruim boven de Balkenende-norm en ook fors meer dan de 188.000 euro die in de wet openbaarmaking uit publieke middelen gefinancierde topinkomens (wopt) is vastgelegd. Naast het forse salaris, draait de gemeente ook nog eens op voor een deel van de kosten van Weltens' villa in Warmond.

Volgens De Telegraaf zet dit kwaad bloed bij de Amsterdamse Politie Vakorganisatie. De topsalarissen staan in schril contrast met de financiële situatie bij de politie. De korpsleiding en OR zijn namelijk in gesprek over bezuinigingen. Tot 2017 zou de Amsterdamse politie 43 miljoen euro moeten bezuinigen. Om geld te besparen is agenten zelfs gevraagd elkaars afdelingen te boordelen op efficiëncy. Waarnemend korpsbeheerder Van Zanen vreest dat het huidige personeelsbestand moet inkrimpen.

Bron: De Telegraaf

Reageer op dit artikel