nieuws

PvdA toch voor hervorming arbeidsmarkt

Instroom

PvdA toch voor hervorming arbeidsmarkt

PvdA-leider Job Cohen vindt dat zijn partij ook de werkloosheidsregelingen en de daaraan gekoppelde ontslagvergoedingen ter discussie moet durven stellen. Deze ommezwaai wordt gezien als een handreiking naar de mogelijke coalitiegenoot VVD.

Tot nog toe was de PvdA tegen bezuinigingen op de ww en het versoepelen van het ontslagrecht. ‘Maar door gewijzigde verhoudingen in de samenleving zijn hervormingen nodig, onder meer op het terrein van de arbeidsmarkt. De komende jaren zullen de bezuinigingen enorm ingrijpend zijn', zo waarschuwde Cohen dit weekend de ledenraad van zijn partij.

Volgens het Financieele Dagblad wil Cohen hiermee de achterban voorbereiden op bezuinigingen en aanpassing van de werkloosheidsregelingen en daaraan gekoppelde ontslagvergoedingen. In tegenstelling de PvdA hebben alle andere mogelijke coalitiepartijen al eerder aangegeven de arbeidsmarkt te willen hervormen. Gedacht wordt aan het verkorten van de WW-duur tot twaalf maanden in combinatie met actiever ontslagbeleid door werkgevers. Zo zouden bedrijven volgens de 'hervormingsgezingde' partijen ontslagen werknemers actiever moeten gaan begeleiden bij het vinden van een nieuwe baan en een half jaar loon moeten doorbetalen.   

Bron: het Financieele Dagblad 

 

Reageer op dit artikel