nieuws

Snelle doorstart Brinkhof roept vragen op

Instroom

Snelle doorstart Brinkhof roept vragen op

De curator van de failliete uitzendgroep Brinkhof plaatst vraagtekens bij de dooorstart van het bedrijf. Brinkhof maakte al op 4 juni bekend verder te zullen gaan als Kosinus Personeelsdiensten, terwijl het faillissement pas op 9 juni werd uitgesproken.

Dat schrijft Flexmarkt. Als een bedrijf failliet gaat, is het aan de curator om de waarde van de verschillende onderdelen van de onderneming te bepalen. Het doorstartende bedrijf betaalt voor die onderdelen. Dat is nu niet gebeurt. De waarde van bedrijfsonderdelen staan wel in de boeken van Brinkhof, maar deze zijn niet vastgesteld door de curator. Hij was zelfs niet op de hoogte van de geplande doorstart.

Curator Theo Verhoeven zegt op Flexmarkt dat normaal gesproken zulke zaken in overleg gaan met de curator. 'Ik heb toch de indruk dat de crediteuren misschien benadeeld zijn. Maar ik kan het natuurlijk verkeerd zien. Ik hoor graag de uitleg.'

Volgens de gegevens van de curator had Brinkhof twee jaar geleden nog een omzet van een kleine 85 miljoen euro. De economische crisis maakte daar een eind aan. Brinkhof had vestigingen in zowel Nederland als Duitsland. De eersten maken nu een doorstart, de Duitse vestigingen zijn aan banken overgedragen.

Reageer op dit artikel