nieuws

Sociale partners krijgen hun zin nog niet

Instroom

Werkgevers en werknemers hebben een voorkeur voor een kabinet zonder PVV, maar de verkennende gesprekken van informateur Uri Rosenthal gaan een andere kant op.

VVD'er Rosenthal zet vandaag de gesprekken met de onderhandelaars van de VVD en de PVV voort.

Direct na de verkiezingen lieten VNO-NCW en MKB-Nederland al weten het logisch te vinden wanneer de VVD gesprekken aan zou gaan met de PvdA. Volgens de werkgeversorganisaties staat het belang van een stabiele coalitie voorop. Al voor de verkiezingen had VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes laten weten dat in zijn ogen de belangen van ondernemend Nederland niet gediend zouden zijn met een kabinet waarin de PVV zitting neemt.

Edith Snoey, voorzitter van Abvakabo FNV, is nog stelliger over kabinetsdeelname van de PVV. In een door de Volkskrant georganiseerde bijeenkomst in De Rode Hoed zei ze zondag het niet te betreuren dat Wilders zijn bezwaren tegen verhoging van de AOW heeft laten vallen. Volgens Snoey past de wijze waarop de PVV groepen uitsluit niet bij een vakbond als de FNV, óók niet wanneer de PVV niet direct na de verkiezingen een draai van 180 graden had gemaakt met betrekking tot de AOW. Snoey: 'Het is bekend dat ik bepaald niet gelukkig was met een eventuele flirt van FNV met de PVV.'

Reageer op dit artikel