nieuws

Tekort aan it’ers terug

Instroom

Tekort aan it’ers terug

De schaarste op de arbeidsmarkt steekt in de it-wereld weer de kop op. 65% van de Nederlandse cio’s verwacht binnenkort een tekort aan it’ers.

Nu het herstel lijkt aangebroken en de recessie naar de achtergrond verdwijnt, heeft de cio te maken met een ander landschap waarin gewerkt moet worden. Waren tijdens de crisis innovatieprojecten ingezet om kostenbesparingen te realiseren, nu zegt 60% van de cio's aan de it-technologie in te zetten om groei te bevorderen en de kwaliteit te verbeteren. Volgens het IT Leadership Strategic Survey van Harvey Nash zijn daar veel goed opgeleide it-professionals voor nodig. Uit het onderzoek blijkt dat wereldwijd 58% van de cio's verwacht hinder te ondervinden van het tekort aan mensen om de doelstellingen te bereiken. In Nederland is dit percentage zelfs 65%.

Reageer op dit artikel