nieuws

Unilever blijft het meest populair

Instroom

Unilever blijft het meest populair

Unilever is onder studenten nog altijd de meest favoriete werkgever. De Verenigde Naties en het Rijk staan nu op de tweede en derde plaats, ten koste van Heineken en Shell.

Dat blijkt uit Monitor Arbeidsmarktonderzoek 2010 dat de Intelligence Group jaarlijks uitvoert onder universitaire studenten. Unilever is en blijft in de ogen van de studenten de meest aantrekkelijke werkgever. Shell en Heineken zijn echter gedaald in populariteit, en hebben hun podiumposities moeten afstaan aan De Verenigde Naties en het Rijk. Daarnaast valt op dat de non-profitbranche en de semi-overheidsector dit jaar in aanzien zijn gestegen. Google en Rabobank scoren met een respectievelijk tiende en zesde plaats ook goed.

Het Arbeidsmarktonderzoek toont ook aan dat de crisis invloed heeft gekregen op het beeld dat studenten van hun toekomstige carrière hebben. Waar vorig jaar nog geen enkele invloed op het arbeidsmarktvertrouwen bleek, zijn studenten in 2010 minder optimistisch. Nog maar 18% (vorig jaar: 28%) verwacht tijdens de studie een baan te kunnen vinden. De universitair gediplomeerde starter verwacht nog wel altijd te kunnen beginnen aan zijn eerste baan met een startsalaris van 2.560 euro.

Bron: Intelligence Group

Reageer op dit artikel